Biblioteka

Svi članovi ALUMNI asocijacije mogu da koriste Biblioteku Univerziteta Singidunum koja se nalazi u ulici Danijelova br. 32.

Preko EBSCO servisa članovima je dostupna Business Source Premier baza podataka. Business Source Premier je najviše korišćena baza iz oblasti ekonomije, koja obezbeđuje pune tekstove članaka iz preko 2300 časopisa. Ova baza podataka pokriva objavljene naslove od 1886. godine.

Takođe, članovi ALUMNI asocijacije imaju pristup bazi časopisa Emerald Management eJournals 200, koja sadrži pune tekstove izdanja časopisa iz oblasti ekonomije, menadžmenta, obrazovanja itd.

Sva naša izdanja mogu se kupiti na Univerzitetu, po pristupačnim cenama, poznajmiti iz Biblioteke  ili  preuzeti sa  naučno-istraživačkog portala Singipedia  www.singipedia.singidunum.ac.rs.

 

Univerzitet objavljuje i naučni časopis Singidunum Journal of Applied Sciences. Ministarstvo prosvete i nauke  Republike Srbije odredilo je kategorizaciju Singidunum Journal-a  za 2013. godinu, naučni časopis nacionalnog značaja (M52).

Journal izlazi dva puta godišnje i posvećen je objavljivanju naučnih radova iz oblasti ekonomije, menadžmenta, turizma, informacionih tehnologija i prava. Singidunum Journal je dostupan u elektronskoj formi na portalu www.journal.singidunum.ac.rs. Od početka 2013. godine za prijavljivanje radova autori koriste ASEESTANT platformu.

ASEESTANT je sistem za onlajn uređivanje i publikovanje časopisa. Omogućava integraciju radova u sistem unakrsnog referisanja (CrossRef, DOI) i prevenciju plagijarizma (CrossCheck). Obuhvata i neke ekskluzivne automatizovane funkcije namenjene kontroli kvaliteta: dodeljivanje ključnih reči na osnovu međunarodnih tezaurusa, oblikovanje referenci u skladu s odabranim citatnim stilom (RefFormatter) i otkrivanje izostavljenih citata u tekstu rada i u popisu referenci (CiteMatcher).

Ugovor o koizdavaštvu sa Versitom potpisan je 2013. godine. Versita je osnovana 2002. godine sa ciljem objavljivanja rezultata naučnih istraživanja u srednjoj i istočnoj Evropi. Njen izdavački program uključuje i objavljivanje knjiga i časopisa s otvorenim pristupom (Versita Open). Versita Open danas uključuje oko 200 časopisa s otvorenim pristupom i drugi je najveći izdavač te vrste literature na svetu.