Svetislav Veljković - SBB

Moje ime je Svetislav Veljković, trenutno sam na poziciji menadžera za analizu i izveštavanje u kompaniji SBB. Trenutna pozicija u kompaniji SBB zahteva znanja raznih oblasti kao što su telekomunikacije, finansije, marketing, prodaja i ponašanje potrošača. Prednost pozicije je što se bavi unapređenjima i prisutno je kontinualno usavršavanje iz ovih oblasti u cilju povećanja efikasnosti i efektivnosti organizacije. Kao dinamična pozicija pruža odličnu šansu za napredovanje u karijeri.


Kompanija SBB deo je United grupe koju je 2013 godine preuzeo investicioni fond KKR. Ova investicija predstavlja jednu od najvećih investicija na ovim prostorima. SBB portfolio sastoji se odpružanja usluga digitalne televizije, interneta i fiksne telefonije. Osim u Srbiji, SBB poslujei u zemljama regiona - Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Makedoniji.


Zahvaljujući znanjima koje sam usvojio na Tehničkom fakultetu, Univerziteta Singidunum, vrlo sam se lako uklopio na sadašnjoj poziciji. Ono što bih istakao i što mi je bilo od velike pomoći u dosadašnjoj karijeri jeste usmerenost profesora i asistenata na studente i nesebično prenošenje znanja tokom studiranja.