Petar Živković - AIR Serbia

Moje ime je Petar Živković, trenutno sam na poziciji supervizora finansijskog kontrolinga u kompaniji Air Serbia, pre toga sam bio u revizorskoj kući PwC, kao i viši savetnik u finansijkom savetovanju u konsultantskoj kući Deloitte. Trenutna pozicija kontrolinga zahteva zavidno poznavanje finansija, ali i mogućnost adaptacije i konstantnog učenja o avio industriji. Kontroling je direktna veza između biznisa i finansijskog aspekta poslovanja, stoga uz ovaj posao dolazi dosta velika odgovornost. Jedno je sigurno, svaki novi dan će doneti nove izazove i novo iskustvo.

Air Serbia je počela sa radom kao nacionalni avioprevoznik Republike Srbije 26. oktobra 2013. Leti do više od 40 destinacija u Evropi, Mediteranu i Bliskom istoku sa matičnog međunarodnog aerodroma “Nikola Tesla Beograd”, kako u putničkom tako i u teretnom saobraćaju. Nudi i prekookeanske letove do Azije, Australije i Južne i Severne Amerike u saradnji sa kod šer partnerima, i sa kompanijom Etihad ervejz, svojim akcionarom sa 49 procenata vlasničkog udela. Aviokompanija trenutno ima flotu od deset uskotrupnih i pet turboelisnih aviona.

Koliko Vam je studiranje na Univerzitetu Singidunum omogućilo lakše snalaženje u poslu ?
Temelje koje sam postavio na predavanjima, neformalnoj edukaciji podržanoj od strane Univerziteta i prijatelje stečene u tom periodu mi omogućavaju da imam viziju i da je ostvarim. Tokom druge godine mojih studija, Centar za razvoj karijere Univerziteta Singidunum je uvideo moj potencijal i pružio šansu da predstavljam Univerzitet na OEBS konferenciji u Beču. Od tog trenutka, moji kontakti, okruženje, motivacija i uporan rad su orijentisani ka konstantnom usavršavanju.

Intervjue sa uspešnim diplomcima Poslovnog fakulteta u Beogradu, Univerziteta Singidunum objavljivaćemo u narednom periodu na sajtu fakulteta i Centra za razvoj karijere. Ukoliko želite da podelite sa nama Vaše poslovne uspehe pišite nam na alumni@singidunum.ac.rs