Nikola Tančić - Vanilla Rooms

Ja sam Nikola Tančić, imam 24 godine i diplomirao sam na Departmanu za turistički i hotelijerski menadžment Univerziteta Singidunum. Zaposlen sam kao generalni menadžer ugostiteljskog objekta Vanilla Rooms, na obodu Beograda. Posao generalnog menadžera je veoma odgovoran i zahtevan i sa sobom povlači izuzetnu posvećenost i maksimalnu koncentrisanost svakoga dana. Sa druge strane, u situaciji sam da se krećem u veoma dinamičnom okruženju, stičem mnoga poznanstva i ostvarujem unapred zacrtane ciljeve, što me čini veoma ispunjenim i ponosnim na svoje radno mesto.

Vanilla Rooms je ugostiteljski objekat  udaljen oko 20km od Beograda. Kao mlada kompanija, svoje poslovanje zasnivamo na tri polja:

  • Restoran koji nudi specijalitete italijanske i američke kuhinje
  • Savremena dečija igraonica
  • Smeštajni kapacitet u kombinaciji hotelskog i hostelskog tipa od ukupno 52 ležaja.

Obzirom na to da je kompanija u povoju, opredelili smo se za koncept izrazito visokog kvaliteta i veoma niskih cena, što u kombinaciji sa organizacijom banketa i proslava daje više nego zadovoljavajuće rezultate u proboju na tržište.


Iskustva i znanja stečena na univerzitetu Singidunum svakodnevno pronalaze svoju namenu u u mom poslu. Ono što me je dočekalo prvog dana na fakultetu od strane profesora, asistenata i ostalih zaposlenih je ljubaznost, predusretljivost i briga o zadovoljstvu pojedinca, to je znanje koje sam prioritetno usvojio, i znanje koje je danas neizostavni deo moje poslovne etike. Obzirom na to da predvodim tim od devetoro zaposlenih, kao i imajući u vidu činjenicu da svakoga dana sarađujem sa desetinama gostiju i dobavljača sa najrazličitijim potrebama, takav odnos sa ljudima je ključan faktor uspešnog poslovanja.


Velika prednost i benefit studiranja na Singidunumu je obaveza obavljanje studentske prakse, i koliko god se teško činilo u tom trenutku, moja najiskrenija preporuka za sve buduće studente je da oberučke prihvate i iskoriste tu jedinstvenu priliku. Znanja, iskustva i poznanstva stečena na preksi, u kombinaciji sa predavanjima i savetima profesora čine najbolju moguću ulaznicu u svet hotelijerstva.

Intervjue sa uspešnim diplomcima Fakulteta za turistički i hotelijerski menadžment Univerziteta Singidunum objavljivaćemo u narednom periodu na sajtu fakulteta i Centra za razvoj karijere. Ukoliko želite da podelite sa nama Vaše poslovne uspehe pišite nam na alumni@singidunum.ac.rs.