Milica Biberdžić - Think Travel

Zovem se Milica Biberdžić i stalno sam zaposlena kao agent prodaje turističkih aranžmana u agenciji Think & Travel iz Beograda koja se bavi individualnim putovanjima.

Posao agenta je veoma dinamičan i progresivan, a savremrene tendencije u ovoj oblasti polako ali sigurno se svode na individualna putovanja koja su sve veći trend kako u svetu tako i kod nas. Formiranje turističkog putovanja je dugotrajan proces u kojem dolazi do izražaja kreativnost stručnjaka, organizatora putovanja. Osnovni cilj stvaranja turističkog putovanja je da turistička agencija oblikuje skup usluga koji će zadovoljiti potrebe turista, obezbediti odgovarajući poslovni uspeh i biti jedan od osnova stabilnog rasta i razvoja turističke agencije. Organizovanim putovanjima (turističkim aranžmanima) često se prigovara zbog njihove jednobraznosti te se putnici sve češće odlučuju za individualne polaske.Takvi aranžmani pružaju klijentima dodatne mogućnosti i izbore, kao i fleksibilnost u svakom smislu.Upravo iz tog razloga agencija Think & Travel odlučila se za takav oblik poslovanja.

Zaposleni u agenciji svojim velikim znanjem i iskustvom pristupaju poslu sa stavom da su samo realan savet , realna ponuda i realno iskustvo vredni pažnje , novca i vremena naših putnika. Iz tog razloga u našoj agenciji mogu se naći ponude i sugestije za najrazličitije destinacije , pregršt inspiracije kao i odabrane preporuke. Svakom putniku i zahtevu pristupamo sa puno pažnje i uvek sa ciljem da prevaziđemo očekivanja putnika , ali ne i njihov budžet. Putnike volimo da upoznamo, jer verujemo da je svaki klijent poseban, i kreiramo putovanje po njihovoj meri - uvek smo na raspolaganju za sve savete i sugestije čak i ako još uvek nisu odabrali destinaciju ! Sposobni smo da realizujemo najrazličitije zahteve - Intimni beg , porodičnu avanturu ili biznis putovanje , na putnicima je da testiraju naše znanje brzinu i maštu, jer tu smo najbolji !

Svi zaposleni u agenciji su precizni i otvoreni , za nas putovanje počinje od trenutka kada nam putnik uputi zahtev. Pravom i pravovremenom informacijom činimo da planiranje puta bude udobno koliko i sam put.
Think & Travel je agencija sa visokom standardima, a naši brojni partneri su svetski renomirani operateri i kompanije koje garantuju vrhunski kvalitet i sigurnost usluga.

Koliko Vam je studiranje na Univerzitetu Singidunum omogućilo lakše snalaženje u poslu ?

Na završnoj godini studija , Univerzitet Singidunum organizovao je svojim studentima stručne prakse u svim oblastima turizma. U tom trenutku odlučila sam se za praksu u oblasti poslovanja turističkih agencija i fakultet mi je omogućio da svoje početno iskustvo i znanje steknem u agenciji Big Blue. S obzirom da se radi o jednom od najvećih turoperatora u Srbiji , imala sam priliku da naučim kako funkcioniše poslovanje tako velikog sistema što je dosta doprinelo mom daljem poslovnom i stručnom razvoju. Glavna funkcija turoperatora je organizatorska , dok je glavna funkcija turističke agencije posrednička, što znači da je turoperator i kreator i organizator ponude , a turistička agencija u kontaktu sa kupcima posreduje realizaciji prodaje. Iz tih razloga za mladog turističkog radnika od velike je važnosti da stekne iskutvo kako u prodaji i direktnoj komunikaciji sa klijentima , tako i u samom kreiranju turističkih aranžmana koristeći rezervacione i globalne distribucione sisteme.Prilikom zaposlenja u agenciji Think & Travel , Marija Rakić , jedna od moje dve direktorke , obučila me je za rad u pet sistema za rezervaciju hotelskog smeštaja. Pored toga , pomogla mi je svojim iskustvom i znanjem da se usavršim kako u poslovnoj komunikaciji sa partnerima tako i u direktnoj komunikaciji sa putnicima.

U mom usavršavanju značajnu ulogu ima i to što mi je Univerzitet Singidunum pružio mogućnost da uz specijalne povoljnosti pohadjam obuku za korišćenje sistema za rezervaciju avio karata ,,Amadeus ". 
Ovaj sistem u Srbiji koristi većina agencija i poznavanje rada u njemu od esencijalne je važnosti u oblasti individualnog turizma. Uz mnogo strpljenja i truda , kao i nesebične pomoći i podrške moje direktorke , Isidore Bogojević , postigla sam veliki uspeh u oblasti avio saobraćaja , čime sam upotpunila svoje znanje i stekla status kompletnog agenta za individualni turizam.

Karijera i poslovni uspeh čoveka veliki je deo života , i jedini način da budete stvarno zadovoljni svojim poslom je da verujete da je to što radite ispravno i sjajno. U koliko volite svoj posao , postićićete uz malo truda izvanredne rezultate. A u koliko još uvek niste pronašli posao koji Vas ispunjava , nastavite da tražite , nemojte se skrasiti i znaćete kada ste ga pronašli !