Milan Adamović - Endava

Moje ime je Milan Adamović, radim na poziciji java i android programera u Engleskoj firmi Endava. Radim na razvoju aplikacija namenjenih desetinama miliona korisnika širom sveta. Osnovne akademske studije sam završio na Univerzitetu Singidunum, Fakultetu za informatiku i računarstvo.

Kompanija Endava broji preko 3.500 zaposlenih, ova kompanija poseduje trinaest lokacija širom sveta. Sedište Endava grupe se nalazi u Engleskoj u Londonu. Takođe Endava se izdvaja od drugih kompanija po tome što blisko sarađuje sa velikim svetskim korporacijama. Takođe ovu firmu prati glas kao poželjnog poslodavca zbog visokih uslova rada. Ova kompanija ima predstavništvo u Srbiji (nekada PSTech, od skoro i zvanično Endava) gde upošljava približno 350 zaposlenih.

 

Studiranje na Fakultetu za informatiku i računarstvo na Univerzitetu Singidunum omogućilo mi je sticanje neophodnih znanja iz informatike i računarstva. Posebno sam zahvalan na prilici za sticanje kvalitetnih teorijskih i praktičnih znanja u oblasti Java programiranja i zaštite podataka, što je bilo više nego dovoljno da se lako uklopim u izuzetno zahtevno poslovno okruženje. Pored stečenog znanja, vrlo sam zadovoljan dodatnim sadržajima na fakultetu kao što je KSI (Klub Studenata Informatike) gde smo svi zajedno sticali dodatna teorijska i praktična znanja o poslednjim trendovima u informacionim tehnologijama.