Marko Kovačina - Enjoy.ing

Ja sam Marko Kovačina i radim na poziciji senior software engineer u kompaniji Enjoy.ing.

Deo sam takozvanog .NET tima koji je angažovan na razvoju aplikacija za elektronsko poslovanje, a to uključuje programiranje kako na serverskoj, tako i na klijentskoj strani. Osim razvoja novih web i mobilnih aplikacija, zadužen sam i za održavanje postojećih softverkih rešenja, kao i za testiranje i pružanje povratnih tehničkih informacija ostalim članovima tima.
Koristim sledeće tehnologije: ASP.NET MVC, HTML5, JavaScript, jQuery, Typescript, AngularJs, KnockoutJs, Bootstrap i Ionic framework. Kada je reč o metodologijama, oslanjamo se najviše na waterfall model.

Osim navedenog, povremeno držim predavanja u oblastima programiranja i baza podataka kao sertifikovani Microsoft trener. Iza sebe imam šest godina iskustva u razvoju web i desktop aplikacija.

Enjoy.ing je novo ime za softversku kompaniju koja već više od 10 godina posluje u Srbiji.

Enjoy.ing (ex youngculture Serbia) i youngculture Romania su deo švajcarske NSM engineering grupe sa sedištem u Cirihu, koja okuplja iskusne timove softverskih inženjera u Beogradu, Nišu i Jašiju.

Enjoy.ing nudi usluge iz oblasti softverskog inženjeringa, tako što potrebama klijenata prilagođava proces implementacije i razvoja softverskih rešenja, počevši od tehničkih konsultacija, preko projektnog menadžmenta, dizajna sistema, do razvoja i testiranja. Naši klijenti dolaze iz najrazvijenijih zemalja zapadne Evrope kao što su Švajcarska, Nemačka, Austrija. To su kompanije različitih profila i predstavljaju najuspešnije subjekte iz finansijskog sektora, telekomunikacione i avio industrije, ali i mnogih drugih oblasti.

Studiranje na Univerzitetu Singidunum mi je pomoglo da steknem dobru osnovu iz oblasti informacionih tehnologija, kao i da bolje sagledam potrebe IT tržišta u našoj zemlji. To mi je dalje omogućilo lakše snalaženje u daljem profesionalnom razvoju. Pristupačnost i ljubaznost nastavnog kadra su, definitivno, doprineli tome.