Ljubica Pavićević - Hyatt Regency

Zovem se Ljubica Pavićević. Diplomirala sam na Fakultetu za turistički i hotelijerski menadžment Univerziteta Singidunum u decembru 2013. godine i stekla zvanje diplomirani ekonomista. Tokom osnovnih studija sam u okviru Work&Travel programa dva leta obavljala stručnu praksu u Hyatt Regency Lake Tahoe u Nevadi, USA. Tokom prakse radila sam na različitim pozicijama u sektoru hrane i pića. U prelepom ambijentu jezera Tahoe, gde je smešten hotel Hyatt, sam prvi put imala prilike da se sretnem sa radom u hotelijerstvu i da primenim znanja stečena na Univerzitetu Singidunum, dok mi je iskustvo sa prakse pomoglo da lakše razumem i savladam teorijski deo nastave. Prva praksa i rad u inostranstvu su mi pomogli da unapredim znanje engleskog jezika jer rad u sektoru hrane i pića zahteva stalnu komunikaciju sa gostima.

 

U februaru 2015. godine završila sam master studije na Departmanu za poslediplomske studije Univerziteta Singidunum -  studijski program Poslovni sistemi u turizmu i hotelijerstvu i stekla zvanje master ekonomista. Nakon master studija sam započela jednogodišnju stručnu praksu u hotelu Hyatt Regency New Orleans, Louisiana, USA. Hyatt Regency u Nju Orleansu je proglašen od strane CNN-a za najbolji hotel za organizaciju sastanaka i konvencija svih veličina. Hotel se bavi organizacijom gala i tematskih večeri, a po želji glavnog klijenta događaji mogu biti organizovani na različitim atraktivnim gradskim lokacijama. 

 

Hyatt New Orleans je radna sredina u  kojoj zaposleni dolaze iz svih krajeva sveta pa mi je znanje engleskog i španskog jezika stečeno na Univerzitetu Singidunum veoma pomoglo da učim o novim kulturama i bolje razumem kolege  i sarađujem sa njima. Hyatt je kompanija koja dosta ulaže u svoje zaposlene, tako da su pored različitih beneficija kao što su zdravstveno i životno osiguranje i besplatne sobe u hotelima širom sveta, radnicima dostupne i različite vrste treninga i obuka, a zaposleni imaju pravo da jednom godišnje završe kurs po želji o trošku hotela u vrednosti do 1000 dolara.

 

Tokom boravka na stručnoj praksi svoje diplome sa Univerziteta Singidunum sam poslala organizaciji WES (World Education Service) i od njih sam dobila prevod ocena i bodova na američki sistem ocenjivanja, bez bilo kakvih problema, što mi omogućava da u bliskoj budućnosti nastavim studije na nekom od američkih univerziteta i tamo nostrifikujem diplomu. 

 

Pored svoje porodice, veliku zahvlanost dugujem profesorima i asistentima Univerziteta Singidunum, a posebno prof. dr Radmili Živković, koja mi je bila profesor na osnovnim i mentor na master studijama, koja je sa puno strasti i volje prenosila svoje znanje na mene i koja je svojim savetima i podrškom doprinosila tome da uvek uradim najbolje.