Jelena i Nikolija Perić - Nitravel Niš

Ja sam Jelena Perić. Osnovne studije završila sam na Fakultetu za turistički i hotelijerski menadžment Univerziteta Singidunum, Centar Niš.  Po zanimanju sam diplomirani ekonomista – menadžer u turizmu.  Na trećoj godini studija, dobila sam praksu u turističkoj agenciji „Nitravel“ iz Niša. Agencija mi je pružila mnogo mogućnosti za učenje u okviru stručne prakse i posao mi se dopao toliko da sam sa njima ostala u kontaktu i obavljala stručnu praksu u toj agenciji sve kraja studija. Naučila sam mnogo o turizmu, radu u agenciji, o radu na stacionaru, vođenju grupa, kreiranju i prodaji aranžmana. Odmah nakon odbrane diplomskog rada – ponuđen mi je posao u "Nitravelu", koji sam naravno, prihvatila. Od tada u agenciji radim na poslovima kreiranja i prodaje aranžmana.

Često imam priliku da sa kolegama pođem na putovanja i tako na licu mesta učim o destinacijama i izvođenju aranžmana od starijih kolega i koleginica. Ovde sam naučila da volim ovaj posao i stekla dodatno znanje i samopouzdanje.

Znanje koje sam sa sobom ponela sa fakulteta poslužilo mi je kao odlična teorijska osnova za nova praktična znanja koja sam ovde stekla. Još uvek učim i uživam u poslu u agenciji koja mi je pružila priliku da učim od najboljih! Radim na poslovima kreiranja i prodaje turističkih aranžmana, kao i online prodaje aranžmana. Inače, od nas četiri rođene sestre, sve četiri smo završile neki od fakulteta Univerziteta Singidunum u Centru Niš, što govori o tome da smo i mi i naši roditelji prezadovoljni uslovima i načinom rada na Univerzitetu Singidunum. 

Moje ime je Nikolija Perić. Najmlađa sam od četiri rođene sestre Perić koje su završile neki od fakulteta Univerziteta Singidunum. Osnovne studije završila sam u centru Niš Univerziteta Singidunum, na Fakultetu za turistički i hotelijerski menadžment.  Imajući u vidu da je moja sestra Jelena bila na praksi u turističkoj agenciji „Nitravel“ iz Niša 2009. godine, obe smo od agencije dobile ponudu da provedemo deo leta kao predstavnici na stacionaru na Olimpskoj regiji u Grčkoj. Te 2010. godine sam obavila sam stručnu praksu u toj poznatoj niškoj turističkoj agenciji, a nakon položenog ispita za turističkog vodiča i dobijanja licence, od 2011. godine sam počela da vodim grupe za agenciju. Vodički posao mi je pružio mogućnosti da obiđem Srbiju,  vidim veliki broj destinacija u Grčkoj, Turskoj i Bugarskoj, ali i da učim od najboljih prilikom poseta evropskim gradovima. Naučila sam mnogo o „vodičkom zanatu“ i uživala u ovom dinamičnom, zanimljivom i lepom poslu.

Od jeseni 2015. godine, počela sam da se bavim agencijskim poslovima, koje trenutno učim od svoje starije sestre i ostalih kolega koji mi uvek rado odgovore na svako pitanje. Radim na radnom mestu prodavca turističkih aranžmana i polako ulazim u tajne i ovog dela rada u turizmu.

Obrazovanje koje sam stekla na fakultetu poslužilo mi je, kao odlična baza za posao kojim sam odabrala da se bavim. Zahvaljujući znanju sa fakulteta, ispit za turističkog vodiča sam sa lakoćom položila, a sigurna sam – biću isto tako dobar radnik u agenciji.