Jelena Đorđević - Modna kuća EDI

Ja sam Jelena Đorđević, po zanimanju sam diplomirani ekonomista. Osnovne i master studije završila sam na Univerzitetu Singidunum u Nišu.
Osnovne studije sam završila na Poslovnom fakultetu, a master studije na programu Marketing i trgovina.
Još kao student sam radila u svojoj porodičnoj firmi, gde radim i danas.

Modna kuća Edi iz Niša postoji od 1993. godine i predstavlja jednog od vodećih proizvođača trikotaže i konfekcije za žene i muškarce u zemlji. Veliki je izvoznik, a proizvode plasira i na domaće tržište i to preko lanca sopstvenih maloprodajnih objekata (kojih širom Srbije ima 10), kao i preko distributera. Ima oko 50 zaposlenih, a ja radim na poziciji menadžera marketinga i prodaje. Upravo iz tog razloga sam za temu master rada uzela Marketing u modnoj industriji i smatram da mi je posvećenje ovom radu bilo od velike koristi.

Moj posao podrazumeva pre svega bavljenje online marketingom i poslovanjem, a ovo su neke od aktivnosti koje se nalaze u opisu mog posla:
komuniciranje preko društvenih mreža, upravljanje društvenim mrežama i praćenja analitike, izrada promotivnih kampanja, izrada mesečnih izveštaja rada društvenih mreža, analiza prodaje, upravljanje online prodavnicom, pisanje korporativnog bloga, građenje brenda i vizuelnog identiteta kompanije, saradnja sa blogerima i časopisima, itd.
Jedan deo mog posla podrazumeva i rad na izvozu i uvozu, kao i širenje mreže distributera i komunikaciju sa inostranim partnerima.

Formalno znanje stečeno na fakultetu mi je bilo od velike koristi i predstavljalo odličnu polaznu tačku ka daljem usavršavanju, naročito na polju finansija i marketinga.
Studiranje na Univerzitetu Singidunum mi je jako pomoglo u razvitku karijere zato što je način studiranja savremen, savremeni su udžbenici iz kojih se uči, znanje koje sam tamo stekla primenjivo je u praksi, profesori su spremni da izađu u susret, a njihova predavanja nisu suvoparna, već sadrže i mnoge praktične primere. Preporučila bih svim ambicioznim mladim ljudima studiranje na Univerzitetu Singidunum, a u prilog iskrenosti moje preporuke ide i činjenica da je i moj brat upisao i ovog septembra završio Poslovni fakultet Univerziteta Singidunum. Danas smo kolege i delimo kancelariju, a svim budućim kolegama bih poručila da i nakon završenih studija, koje će im sigurno pružiti odličnu osnovu, ne prestaju da uče i rade na sebi.