Ivana Knežević - hotel "Sloboda" Šabac

Ja sam Ivana Knežević, nekadašnji student Univerziteta Singidunum, a danas zaposlena kao event manager u hotelu "Sloboda" u Šapcu.

U ovom hotelu sam najpre bila zaposlena na poziciji recepcioner pre njegovog otvaranja, a u procesu otvaranja hotela sam i sama učestvovala.
Iz iskustva sam shvatila da je učešće u otvaranju hotela velika prednost jer se tom prilikom prolazi kroz skoro sve sektore. Upravo u tom periodu sam najviše upoznala sam hotel, kao i stukturu soba koja je za rad na recepciji izuzetno bitna.
Sa pozicije recepcionera sam prešla na poziciju šefa recepcije (Front Office Manager), a zatim na poziciju menadžera za organizaciju događaja (Event Manager).

Posao event managera obuhvata organizaciju događaja, kako svečanih proslava, tako i kongresnih skupova. Komunikacija i ljubaznost su neke od osnovih osobina koje je potrebno da osoba na ovoj poziciji poseduje i upravo zbog toga volim svoj posao jer zahteva stalnu komunikaciju sa organizatorima proslava i skupova. Pored uspešnog sprovođenja događaja, potrebno je i rešavanje potencijalnih problema i dodatnih zahteva klijenata na licu mesta. Takođe, veoma je bitna komunikacija sa ostalim sektorima u hotelu koji učestvuju u realizaciji događaja, o kojima se menadžerima sektora dostavljaju izveštaji. Svaki završen događaj smatram, kako svojim, tako i novim uspehom svojih kolega. Najbolji pokazatelj da smo uspešno organizovali događaj je kada se gosti i organizatori ponovo odlučuju za naš hotel.

Hotel "Sloboda" je deo prvog srpskog lanca hotela ''A Hoteli" u okviru kog trenutno posluju i luksuzan hotel "Izvor" u Aranđelovcu i Garni hotel "Master" u Novom Sadu.
Hotel poseduje 95 smeštajnih jedinica, kongresni centar sa 4 multifunkcionalne sale, poslastičarnicu, pansionski i A la carte restoran "A", lobi bar i moderan SPA&Wellness centar sa bazenom, hidromasažnom kadom, turskim kupatilom, finskom saunom, slanom sobom, tepidarijumima i kardiofitnesom.
Hotel "Sloboda" po kategorizaciji spada u hotele sa 4 zvezdice.

Na Univerzitetu Singidunum sam zavrsila Fakultet za turistički i hotelijerski menadžment. Teorija i praksa koju sam tokom studiranja imala na fakultetu su mi dosta pomogli da pronađem posao u svojoj struci, što je od izuzetnog značaja za dalje lično usavršavanje. Posebno bih izdvojila stručnu praksu u Grčkoj, koju mi je omogućio fakultet, kao i stručne obilaske hotela po Srbiji. U okviru jednog takvog obilaska sam kao student imala priliku da upoznam hotel "Izvor" u Aranđelovcu, a sada imam tu čast i zadovoljstvo da radim u grupi "A Hoteli".