Borko Milaš - Hotel Prag

Moje ime je Borko Milaš, diplomirani sam ekonomista Fakulteta za turistički i hotelijerski menadžment, smer turizam, na Univerzitetu Singidunum. Trenutno radim na funkciji generalnog direktora Hotela Prag Beograd.

U hotelu Prag sam započeo karijeru odmah nakon završenih redovnih i master studija, a radio sam na poslovima prodaje i marketinga, predstavnika rukovodstva za kvalitet, izvršnog direktora i konačno na mestu generalnog direktora hotela. Pre ovog posla, svoja znanja iz oblasti prodaje i finansija sam stekao u porodičnoj kompaniji koja se bavi proizvodnjom robe široke primene.

Veliki deo znanja o kvalitetnom vodjenju hotela sam stekao još tokom redovnih studija, a kasnije i master studija i naknadno putem različitih individualnih kurseva, edukacija i specijalizacija, kao i kroz značajno praktično iskustvo u radu svih pojedinačnih radnih jedinica hotela kao što su: recepcija, sektor hrane i pića, prodaja, finansije, analiza i kontrola operativnih zadataka i konačno sistemskom pristupu u rešavanju svakodnevnih radnih obaveza. Uz redovan posao, gajim veliku ljubav prema putovanjima, kao i za upravljanje različitm projektima, što mi rad u ovako dinamičnom okruženju i dozvoljava.

Hotel Prag nalazi se u samom centru Beograd i prvi je poslovni hotel sa 4*, kompletno adaptiran i renoviran 2010. godine. Raspolaže sa ukupno 82 sobe, 3 konferencijske sale i 2 restorana. Kao poslovni hotel, najviše se bazira ka korporativnim gostima, ali naravnom značajan deo zauzimaju i turističke grupe. Hotel Prag, jedan je od najstarijih hotela u našoj prestonici. Osnovan je još davne 1929. godine i kao takav proglašen je Spomenikom kulture grada Beograda. Hotel Prag je osvajač velikog broja domaćih i međunarodnih medalja za kvalitet i uslugu, kao i brojnih povelja i zahvalnica za unapređenje i razvoj turizma u Srbiji. Posluje prema standardima ISO 9001, 14001 i HACCP.

Znanje i praktične veštine stečene na Univerzitetu Singidunum su mi značajno pomogle u početku mog profesionalnog angažovanja i danas sa zadovoljstvom pomažem kolegama koji aktivno studiraju, putem raznih oblika programa praksi, gostojućih predavanja i alumni okupljanja.