Bojana Kovačević - Marriott Boston

Moje ime je Bojana Kovačević. Diplomirala sam na Fakultetu za turistički i hotelijerski menadžment pri Univerzitetu Singidunum u Beogradu. Trenutno živim i radim u Sjedinjenim Američkim Drzavama, u gradu Bostonu.

Veštine i znanje stečeno na Univerzitetu Singidunum su mi otvorili vrata u jednom od najprestižnijih hotela u Bostonu i omogućili da na najbolji način otpočnem karijeru u hotelijerstvu. Po završetku studija zaposlila sam se u W Hotelu koji je deo Starwood Hotels and Resorts grupacije. U hotelu sam radila na recepciji prvih godinu dana a zatim unapredjena u kontrolora soba.

Trenutno radim za Marriott International korporaciju u predstavništvu za Severo-istočnu Ameriku na poziciji asistent menadžera za prodaju. Marriott International je kompanija koja zapošljava blizu 200 000 radnika, ima preko 750 000 soba i ostvaruje dobit merenu u bilionima dolara. Kompanija je u procesu kupovine Starwood Hotela i po zavrsetku akvizicije postaće najveća hotelska kompanija na svetu sa preko milion soba i 5500 hotelskih objekata.

Znanje stečeno na FTHM-u pružilo mi je fantastičnu osnovu za dalje usavršavanje kro zpraktičnu primenu. Na fakultetu se koriste najnovije tehnologije, nastavni kadar je sastavljen od profesora i asistenata koji su vrhunski stručnjaci u oblastima ekonomije, turizma, hotelijerstva, stranih jezika i brojnih drugih oblasti. Fakultet takodje omogućava dve godine stručne prakse za vreme letnje pauze koja studentima daje veliku prednost pri zapošljavanju. Kao student sam imalai tu čast da slušam gostujuća predavanja generalnih direktora renomiranih beogradskih hotela, profesora sa mnogih svetskih univerziteta sa kojima Singidunum sarađuje, ambasadora brojnih zemalja što je sve doprinelo idealnom balansu stručnog i praktičnog znanja neophodnog za prve korake u karijeri.