Aleksandar Jevremović - Ernst & Young

Moje ime je Aleksandar Jevremović i radim kao asistent u reviziji u kompaniji Ernst & Young. Posao kojim se bavim za mene je jako interesantan i dinamičan. Moja pozicija, konkretno, podrazumeva saradanju i obavljanje revizorskih poslova sa preko 20 domaćih klijenata, među kojima se nalaze lideri iz različitih oblasti.

Kao što je velikom broju ljudi i poznato, Ernst&Young je jedna od četiri vodeće globalne revizorske kuće. O veličini same kompanije i njenom globalnom uticaju govori i podatak da je u kompaniji zaposleno preko 212.000 ljudi, dok se samo poslovanje obavlja u više od 150 zemalja širom sveta. Biti deo ovakvog globalnog sistema, koji funkcioniše sa preko 700 predstavništava širom sveta, za mene predstavlja privilegiju i idealno mesto za početak uspešne karijere.

Znanja i veštine koje sam stekao na Univerzitetu Singidunum su mi dosta pomogli, zbog toga što je program rada na Poslovnom fakultetu  bio dobro usklađen sa potrebama tržišta, tako da sam već tokom studija, na časovima vežbi radio veliki broj analiza finansijskih izveštaja različitih kompanija i na taj način stekao neophodno praktično iskustvo iz ove oblasti. Sticajem okolnosti, za određeni broj kompanija za koje sam finansijsku analizu radio tokom studija, danas radim reviziju, što je za mene na početku bilo jako interesantno.